Veelgestelde vragen

Wij raden ten allen tijden het gebruik van alkylaat brandstof aan. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor u, voor het milieu en voor uw machine. Uw machine loopt beter en start altijd. Loopt beter omdat er veel minder koolvorming ontstaat en start beter omdat de brandstof langer houdbaar is. Hiervoor bieden wij Aspen 2 en Motomix aan voor de 2-takt machines en Aspen 4 voor de 4-takt machines.

In de regel worden de Briggs & Stratton motoren gevuld met SAE30 en de Honda motoren met 15W40. Wij hebben een uitgebreid assortiment oliën en smeermiddelen.

- De te maaien oppervlakten

- Wilt u het gras opvangen, mulchen of beiden?

- Wilt u een gazonmaaier met benzinemotor, elektrische motor of accu?

- Maai ik wel eens hoog gras?

- Heb ik veel obstakels in mijn tuin?

- Wil ik blad op kunnen vangen in de herfst?

- Wil ik indruk maken op de buren? ;-)

Voor welk werk ga ik mijn kettingzaag gebruiken?

- Haardhout?
- Snoeiwerk?
- Dikke stammen?
- Vellen?

Wil ik een hobbyzaag of een professionele zaag?

Wil ik een kettingzaag met benzinemotor, elektrische motor of accu? / Waar ga ik mijn kettingzaag gebruiken?

Hoe groot is mijn te maaien oppervlakten?

Heb ik veel obstakels of is het een open vlakten?

Heb ik alleen gras te maaien of ook onkruid zoals bramen en houtgewassen?

Wil ik er een onkruidborstel op kunnen monteren?

Wil ik een bosmaaier met benzinemotor, elektrische motor of accu?

Wil ik een machine met een licht gewicht?

Wanneer de onderkant van uw gazonmaaier gereinigd moet worden is het verstandig om deze achterover te kantelen. Op deze manier kan er nooit geen olie in het luchtfilter lopen. Voor het reinigen van zitmaaiers waarvan het dek niet kan worden gekanteld zijn er verschillende hulpstukken te krijgen zoals een zitmaaierlift.

Wij slijpen al uw tuingereedschap, kooimaaiers, heggenscharen, handgereedschap, kettingen etc.

Maairobots zijn een zeer gespecialiseerde tak van tuin & parkmachines. Erik Angenendt heeft zich deze materie via cursussen en ervaringen eigen gemaakt. Hij komt graag ter plaatse naar uw tuin kijken om met u te overleggen en te adviseren welke robotmaaier nu echt bij u past. Tevens zorgt robotmaaier.com voor de installatie en het onderhoud van uw robotmaaier.

Wij kunnen u voor ieder merk kettingzaag een ketting bieden. Neemt u wel even het zaagblad of de oude ketting mee voor de maat?

Wij kunnen onderdelen leveren voor alle gangbare tuin- en park merken, vult u het onderdelen formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Vraag onderdelen aan

Uiteraard, mocht u een kapotte machine hebben en deze niet kunnen transporteren dan komen wij naar u toe. Wij proberen ten alle tijden om de machine ter plaatse te repareren, mocht dit niet lukken dan transporteren wij de machine naar onze werkplaats en brengen deze na de reparatie weer bij u terug.

De STIHL 4-MIX® motor combineert de voordelen van een 2-takt- en 4-taktmotor. De 4-MIX® motor onderscheidt zich niet alleen door zijn indrukwekkende vermogen en duidelijk hogere koppel, maar ook door zijn lage emissies, zijn onderhoudsvriendelijkheid en zijn aangename klank.

Duidelijke voordelen

Minder uitlaatgassen: door een brandstof te verbranden die weinig reststoffen produceert, voldoet de motor aan de strenge Europese emissienormen, niveau II.

Geen oliewissel: gemakkelijk te onderhouden motor dankzij het gebruik van een klassiek benzine- en oliemengsel.

Licht: door het gebruik van een smerend brandstofmengsel zijn onderdelen die op de klassieke viertaktmotoren noodzakelijk zijn - de oliepomp, de olietank en het oliecarter - overbodig.

Minder geluid: een aangenaam klankbeeld, zelfs op volle vermogen.

Een hoog vermogen en koppel: de goede acceleraties garanderen een groot vermogen.

Starten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met het vernieuwende systeem STIHL ErgoStart kunt u de STIHL motormachines probleemloos starten, zonder krachtinspanningen en heel eenvoudig. Dankzij een bijkomende veer tussen de krukas en de riemschijf van het starttouw. STIHL machines met het systeem STIHL ErgoStart herkent u aan de letter "E" in de modelbenaming.